Home / berichten / Nibud: Check, Plan, Spaar. En verklein de kans op geldproblemen
single

Nibud: Check, Plan, Spaar. En verklein de kans op geldproblemen

Persbericht Nibud | 7 november 2016
Mensen die spaargeld hebben, planmatig met hun geld omgaan en een geordende administratie hebben, verkleinen de kans om financiële problemen te krijgen. Dit blijkt uit het Nibud-onderzoek Kans op financiële problemen 2016.
In dit rapport zet het Nibud op een rij wat de oorzaken zijn van financiële problemen en waarom iemand te maken krijgt met ernstige problemen in plaats van lichte. In Nederland heeft 45% van de huishoudens moeite met rondkomen. En 40% van de huishoudens loopt achter met zijn betalingen. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanig ernstige betalingsachterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen, volgens het rapport.

Lees hier het hele bericht en het rapport op de site van Nibud