Home / berichten / Onderzoek: Integraal inzicht is essentieel voor iedere consument
single

Onderzoek: Integraal inzicht is essentieel voor iedere consument

‘Eigen potje biedt meer zekerheid voor pensioenen’ luidt een kop in het FD op 28 april 2016. Is dat de toekomst voor de Nederlandse pensioenconsument? Gaan consumenten hun eigen individuele pensioenpotje beheren, met als beleggingsdoel een pensioenuitkering waarvan de hoogte vooraf vaststaat?

Maar wat wil de consument zelf? Wil de consument wel nadenken over zijn of haar pensioen? Staat de consument werkelijk ‘centraal’ bij uitvoerders en heeft hij of zij een keuze in pensioenvorm, aanbieder of platform? Zijn gevestigde partijen niet te veel bezig met
‘oud denken’ omdat zij ervan uit gaan dat de productaanbieder ook de tooling en de uitleg moet geven? Kortom, wie gaat het ‘pensioenpotje’ aanbieden, in welke vorm en op welk platform?

Lees hier het gehele artikel: integraal-inzicht-is-essentieel-voor-iedere-consument